Sunday, 8 February 2015

Movie Review - Jupiter Ascending

Last weekand ida ada movie date with my lovely husband. This time kitaorg pilih cerita Jupiter Ascending atau Bahasa Melayunya 'Kebangkitan Jupiter'. Here, some review on this movie.

Jupiter Ascending

Cerita mengisahkan tentang Jupiter Jones lakonan Mila Kunis yang sebenarnya merupakan pemilik kepada alam semesta. Namun dalam dunia sebenar, Jupiter hanyalah seorang tukang cuci rumah dan dia sgt2 membenci kerjanya. 

Jupiter Jones lakonan Mila Kunis

Manakala, pada ketika ni keluarga Abrasax sedang bergaduh tentang kuasa ke atas Bumi setelah kematian ibu mereka. Namun, mereka menyedari tentang kewujudan Jupiter yang mempunyai kuasa ke atas Bumi dan cuba untuk menghapuskannya. 

Kalique lakonan Tuppence Middleton

Titus lakonan Douglas Booth

Balem lakonan Eddie Redmayne

Kalo dah ada heroin, mestilah ada heronya. Iye tak? Hero dalam cerita ni pulak ialah Caine lakonan Channing Tatum yang merupakan seorang askar upahan Titus untuk membawa Jupiter kepada beliau. Walau bagaimanapun, Caine telah jatuh cinta kepada Jupiter. Di tambah pula Caine telah mengetahui siapakah Jupiter sebenarnya menyebabkan beliau nekad utk menyelamatkan Jupiter.

Caine lakonan Channing Tatum
Pada ida sgt2 berbaloi tgk movie ni sebab from beginning until ending sentiasa ada action. Sgt2 puas hati dan mendebarkan. Mila Kunis dan Channing Tatum berjaya membawa watak mereka dengan jayanya. Congrats for both of them!!!

Here antara aksi dalam cerita ni.






So, apa lagi. jgn lupa pergi tgk kt cinema berhampiran anda and enjoy watching the movie.

With Love,
Ida
012-2569627

Thursday, 15 January 2015

Pengalaman Pertama Sebagai Guru

Tanggal 16 Januari 2015 ini, genaplah 3 tahun ida berkhidmat sebagai seorang guru. Alhamdulillah. Bersyukur sangat-sangat atas kurniaan rezeki ini. 

Tempat pertama ida posting kalau orang dengar macam-macam reaksi yang diberi. Hahahaha. Nak tau kat mana ida mula-mula posting?

Pulau Tioman

Tadaaaaa. Di sinilah tempat pertama ida di postingkan. Proudly to say. Pulau Tioman. Hehe. Yang selalu ida dengar bila ida bgtau ida mengajar dan pernah mengajar disini ialah: "Wow! Bestnya mengajar kat Pulau". Dan pelbagai soalan yg akan menyusul lepas tu. Honestly, memang seronok mengajar kt Pulau Tioman ni. Tp kalau masih single la. Buat yg dah bersuami atau berkeluarga its not a suitable place to stay lagi kalau PJJ. So, Thats the main reasons why ida mintak transfer.

Jeti Penumpang Mersing

Di jeti ni ada satu kenangan yang tak mungkin dapat ida lupakan sampai bila-bila. Setiap kali ulangtahun posting, memang akan teringat akan insiden yang pernah berlaku. Masa tu mula-mula nak pergi lapor diri ke Sekolah Menengah Kebangsaan Tekek, Pulau Tioman. 

Kejadiaan berlaku masa nak naik feri ke Pulau Tioman. Biasa la orang perempuan kan. Memang banyak barang. Jenis ida ni selagi boleh bawak memang nak dibawak semuanya. Jadi masa nak pass luggage pada pekerja yang bertugas, nak dijadikan cerita pemegang luggage ida putusss!!! Apa lagi kebabommmm jatuh ke dalam air laut la ida punya luggage.Jatuh depan mata plak tu. Memang tergamam habis la kan. Sebab semua pakaian kat dalam tu. Masa tu tak terbayang perasaan dalam hati ni dan ida memang terus menangis masa tu. Mana taknya. Bayang luggage yg jatuh tu pun tak nampak lg. Habis la kalo luggage ni tenggelam. Celah mna pulak nak cari baju nak pergi kerja. Feri dah nak jalan. Feri last pulak tu!!!

Alhamdulillah after a few minute luggage ida timbul. Mungkin sbb berat kot jadi lma tenggelam sebelum timbul semula. Lepas tu, datanglah lagi a few staff yg bertugas untuk menyelamatkan luggage ida kt dalam air laut tu. Setelah bertungkus lumus agak lma. Akhirnya luggage ida berjaya dibawa naik ke atas feri. Lepas tu feri pun terus jalan la menuju ke destinasinya iaitu Pulau Tioman.

Feri ke Pulau Tioman. Blue Water 10.

Sepanjang perjalanan memang memikirkan apalah nasib baju-baju kat dalam luggage tu sbb masa dalam feri memang tak dapat la nak nengok luggage tu kan. Sampai je kt Pulau Tioman kami dijemput oleh Tuan Pengetua dan Pembantu Makmal yg sangat2 lah baik hati. Terus lapor diri ke sekolah sbb masa tu sekolah sesi petang. 



Kg. Tekek, Pulau Tioman

Selesai je lapor diri kat sekolah terus pergi ke tempat penginapan sementara. Kat asrama perempuan. Kami stay kt situ about 3 months la jugak sebelum dpt masuk kuarters. Sesampai je kt bilik mmg trus check luggage la. Sungguh Allah itu Maha Berkuasa. Dalam pda ida ni risau tak ada baju nak pakai pergi kerja, dalam beg tu ada sepasang baju yg langsung tak basah. Syukur sangat2!!!! Cukup la sementara nak basuh baju-baju yg basah kan. 

Ni lah kisah posting pertama ida yg memang tak kan dilupakan sampai bila2. Banyak lagi nak cerita. Tapi cukup2 lah buat masa ni. TQ so much pada yg sudi baca kisah ida ni.

 Me and my besties. Zaman kurus masa ni. Tak sabar nak kurus balik mcm dulu-dulu

*gambar belas ehsan incik google. sbb wayar from handphone to laptop tak jmpa kt mna utk ambil gambar.

With Love
Ida 
012-2569627

Testimonies Set Kurus Bajet

Alhamdulillah sejak our team The Diamond Circle buat Set Kurus Bajet byk dah feedback yg dpt drpd clients. Semua yg dh cuba Set Kurus Bajet ni berpuas hati dengan hasilnya. Lagi-lagi yang combine dgn Premium Beautiful Corset. Memang meletops la dorang punya transformation.



Set Kurus Bajet - BV Alfalfa, Mineral Coffee dan Garlic
So, here ida nak share dengan semua orang our testimonies. 





















Untuk entry kali ni setakat ni je dulu ida share the testimonies. Last but not least. Ida sendiri punya testimony untuk Set Kurus Bajet dan Premium Beautiful Corset.


Jika ada kawan anda, family members or even anda sendiri yg ingin mencari penyelesaian bagi masalah berat badan berlebihan atau kegemukkan boleh la suggest dan cuba set ini. Semoga perkongsian ida kali ni memberi manfaat buat anda semua,

With Love
Ida
012-2569627

Products Review - Set Kurus Bajet

Nowadays ada mcm2 produk untuk kurus. Jadi kat sini ida nak share about our set kurus bajet yang skrg tgh hot dan terlajak laris. 


Dalam set kurus bajet ni ada 3 products which is Mineral Coffee, Garlic and BV Alfalfa.


Tiada bau dan senang ditelan.

Khasiat Garlic

  • Membantu menurunkan kandungan lemak darah dan kolesterol darah, mencegah penyakit kardiovaskular dan arteriosklerosis.
  • Menghalang pembekuan darah untuk mencegah berlakunya trombosis.
  • Membantu dalam fungsi penghadaman dan membuka selera, melegakan perut kembung dan ulser peptik.
  • Membasmi kuman dan keradangan serta mencegah jangkitan penyakit.
  • Membantu menyelaras gula darah dalam badan.
  • Menggalakkan peredaran darah dan metabolisme.




Khasiat Mineral Coffee
  • Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.
  • Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
  • Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
  • Melegakan tekanan.
  • Menyingkirkan toksin dalam badan


Tanpa rasa. Mudah diminum

Khasiat BV Alfalfa

  • Menyahtoksid
Bahan beracun dan toksid berlegar di sekeliling kita. Badan kita juga mengeluarkan sisa metabolisme yang perlu dineutralkan dan dinyahtoksid setiap hari. Alfalfa membantu mengeluarkan sisa bahan beracun dan tercemar daripada badan.

  • Menggalakkan sistem penghadaman yang baik
Alfalfa mengandungi sejenis enzim pencernaan yang dipanggil betaine yang membantu menggalakkan proses pencernaan yang baik.

  • Mengalkalikan badan
Tubuh badan berasid adalah umpama magnet yang menarik penyakit. Terutama kanser. Alfalfa membantu meneutralkan keasidan badan di samping sifat alkali semulajadinya untuk mencegah atau membantu mengurangkan masalah kesihatan.
  • Menghilangkan bau nafas

Alfalfa mengandungi khasiat yang boleh mencegah masalah nafas dan badan berbau yang diakibatkan oleh masalah penghadaman. Seterusnya, ia membantu meningkatkan fungsi imuniti badan.

  • Mengurangkan haba badan yang berlebihan
Sesetengah makanan menyebabkan badan berasa panas. Salah satu kegunaan Alfalfa yang paling popular adalah untuk mengurangkan masalah panas badan.

Set Kurus Bajet. Set A

Lengkap kan 3 products ni untuk mebantu menurunkan berat badan, mengekalkan berat badan dan yang paling penting dapat menjaga kesihatan. Tak nak la nanti bila dah kurus tapi ada penyakit kan? Pakej ni murah sangat jika nak dibandingkan dengan benefits yang kita dapat. Hanya rm130 sahaja dan sekarang dengan promosi utk 3 bulan rm350.

For further info boleh pm ida at 012-2569627

With Love
Ida
012-2569627



Tuesday, 30 December 2014

Testimonies Premium Beautiful & Geng Diet TDC

Hello ladies!!! Dah ready nak tengok testimonies yang boleh buat korang gigit jari kejelousan?
So here another latest testimonies on Premium Beautiful & our Geng Diet TDC. Congratulation to all members. Ni baru 2 months, bayangkan after 1 year. Meletops habis!
 
Can't wait for 2015. 2015 dengan badan yang lebih menawan! Btw bila lebih kurus, badan lebih sihat & cergas. Muka pun nampak awet muda. For those need our coaching or guide, just text me at 012-2569627 or any of The Diamond Circle partners.
Good Luck!


1. Asma Shahida Bt Ahmad (myself)

Lepas kahwin berat ida naik sampai 22kg. Ok 22kg tau!!!!! Dalam masa 2 tahun je. Sejak kahwin berat memang tak pernah turun sampai la cecah 71kg. waktu tu baru fikir, kalau ida tak buat apa-apa berat mesti akan terus naik dan naik. Alhamdulilllah, ida decide jgk nk pkai Premium Beautiful dan amalkan Set Kurus Budget. Maka, inilah hasilnya. A happy me :)

    

2. Shaliza Aziz, 32 Years Old. Mother of 1






3. Siti Kamariah. 32 years old. Mother of 1




4. Nadheera Jahan. 22 years old. 



5. Marjiana Sani. 37 years old. Mother of 3.



6. Lea Mustafa. 32 years old.



7. Ain Zulkarnaind. 26 years old.




8. Faeza Zainudin. 35 years old. Mother of 4 (3 - cesarean). Still fully breastfeeding. 





9. Nur Liyana. 30 years old. 





10. Emilita Nazlina. 37 years old. Mother of 3.





11. Siti Norizam. 43 years old. Mother of 4.




12. Azura Wahab. 32 years old. Mother of 2. Still fully breastfeeding. 





13. Syikin Salleh. 33 years old. Mother of 2. Still fully breastfeeding. 





14. Norain. 32 years old. Mother of 2.




15. Wani Ameen. 27 years old.




Terujakan tengok dorang  punya transformation? Korang pun boleh. Cuma kena tau teknik yang betul je. 

Nak tau lebih lanjut boleh contact ida untuk FREE consultation tentang Premium Beautiful dan Program Diet yang sesuai.

With Love
Ida
012-2569627

Wednesday, 12 November 2014

Permintaan Premium Beautiful Tanpa Sempadan

Salam semua. Malam ni rasa seronok sangat. Sebab ada dapat berita gembira from kawan-kawan dalam The Diomand Circle group. The founder of this group ialah CDM Shaliza Aziz. Atau dikenali sebagai K.ija. K.ija banyak sangat membantu ida dan semua yang ada kat dalam team untuk success. Never lets us walk alone.

CDM Shaliza Aziz.
Apa yang Ida nak cerita hari ni. Walaupun Premium Beautifil Corset ni dah berada di pasaran lebih 20 tahun, tapi permintaan sentiasa ada. Dan yang paling best. Even sampai oversea pun ada je client yang nak pakai. Ini membuktikan yang Premium Beautiful Corset ni memang produk yang baik dan berkualiti.

Client From Sydney.
Client From Doha. Approach thru FB.

Client from Doha. Pakai PB untuk berpantang.
In shaa Allah. Tiada yang mustahil kalau kita usaha. Tiada kejayaan yang datang bergolek. So, pada yang nak mulakan, START NOW! Kalau tunggu memang kita tak akan mula. Boleh pm ida for more details.Contact number ada kat bawah :)

With Love,
Ida
012-2569627

Tuesday, 11 November 2014

Premium Beautiful - Testimoni Berpantang.

Salam semua. Hope semua sihat2 je di samping insan tersayang. Ada tak kat sini yang akan berpantang atau masih lagi berpantang?

Hari ni Ida nk share dengan semua tentang testimoni berpantang dengan Premium Beautiful Corset.


Actually, masa berpantang adalah masa yang paling sesuai untuk turunkan berat badan sebab masa ni lemak-lemak masih lagi lembut. Sangat berbaloi berpantang dengan menggunakan Premiun Beautiful Corset. Bukan je dapat turunkan berat badan, juga dapat shape badan yang kemas dan cantik. Kalau turun berat badan tapi menggelebeh mesti tak best kan???



So, here the first testimony from Izyan. By the way, Izyan ni best friends ida masa mengajar kt Pulau Tioman dulu. Masa our first met, Izyan lagi gemuk daripada Ida tau. But now, she lagi kurus dari Ida and i'm so jealous. Hahaha. Let's picture do the talking. From 90.5 kg turn into 68 kg. Almost 22 kg in 5 months. OMG... Banyak tu uolllssss.

My Dear Friend - Izyan
Second testimony is from Faeza. Start wearing Premium Beautiful Corset after a week delivery. Total weight loss 20 kg in 3 months. Fully breast feed until today. Now baby dah 3 months. Btw, Faeza bersalin secara ceaser. Then she said, rasa kurang sakit pda bahagian ceaser. Bukan tu, rasa lebih energetic compare to last confinement.  

Faeza
Kiri : Sebelum mengandung. Kanan: Selepas 40 hari berpantang

Third testimony is from syikin. She start wearing Premium Beautiful Cosrset after 2 week delivery. Total weight loss during confinement is 20 kg. Even managed to breast feed until today. 

Ni Shikin.
Ini tiga testimoni yang Ida nak share dengan semua pembaca blog Ida. Terujakan tengok orang lain dapat kurus. Korang pun boleh jugak. Berbaloi beli sebab Premium Beautiful Corset ni ada jaminan seumur hidup. boleh pakai sampai bila-bila. Even untuk berpantang yang seterusnya. Bukan je boleh pakai masa berpantang. But daily use pun boleh. Just imagine, dah tak perlu beli other lingerie yg no function tu for at least 5 years. Jimat sangat2 kan???

Those yang rasa teringin nak cuba pakai Premium Beautiful Corset ni. Just contact ida. Ada free trial and consultation. Dan sebelum 30th November 2014 ni, Ida akan bagi discounted price untuk semua. So, apa lagi. Cepat2 contact Ida ye.

With Love,
Ida
012-2569627


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...